Ψηφιοποιημένα λογοτεχνικά περιοδικά - Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη

Το έργο της ψηφιοποίησης του περιεχομένου σημαντικών λογοτεχνικών περιοδικών και η δημιουργία της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης υλοποιήθηκε από το ΕΚΕΒΙ με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης), υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού (δημόσια συγχρηματοδότηση 75% από το ΕΤΠΑ και 25% από το Υπουργείο Πολιτισμού).

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ψηφιοποιηθεί σελίδες από τα περιοδικά «Νέα Εστία», «Οδός Πανός», «Πλανόδιον», «Περίπλους», «Το Δέντρο» και «Η Λέξη». Πρόκειται για τα περιοδικά που, ύστερα από τη σχετική ενημέρωση από πλευράς ΕΚΕΒΙ, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην υλοποίηση του προγράμματος παραχωρώντας την άδεια να ψηφιοποιηθούν και να αναρτηθούν στον κόμβο του παλαιότερα τεύχη τους, ξεκινώντας από το έτος ίδρυσής τους μέχρι την ημερομηνία που όρισε καθένα από αυτά.

Κι αποτελεί φιλοδοξία η συνέχιση του έργου στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου ψηφιοποίησης των ελληνικών λογοτεχνικών περιοδικών.Περιηγηθείτε στα τεύχη των περιοδικών:


ή αναζητήστε με κριτήρια:
Περιοδικό
 
Συγγραφέας λογοτεχνικού κειμένου
 
Τίτλος λογοτεχνικού κειμένου
 
Αναζήτηση σε όλο το περιεχόμενο του κειμένου (OCR*)


*OCR: Optical Character Recognition Technology. Για την αναζήτηση στο σύνολο του περιεχόμενο των λογοτεχνικών περιοδικών έχει προηγηθεί η επεξεργασία του ψηφιοποιημένου υλικού με ειδικό λογισμικό για την οπτική αναγνώριση κειμένου.

Παράδειγμα

Για την αναζήτηση κειμένου – άρθρου το οποίο έχει συγγράψει ο Γιάννης Ρίτσος, συμπληρώνετε το πεδίο «Συγγραφέας λογοτεχνικού κειμένου» και προχωράτε στην αναζήτηση.

Για την αναζήτηση κειμένου – άρθρου στο οποίο γίνεται αναφορά στο Γιάννη Ρίτσο, συμπληρώνετε το πεδίο «Αναζήτηση σε όλο το περιεχόμενο του κειμένου (OCR*)» και προχωράτε στην αναζήτηση.

Στη σελίδα αποτελεσμάτων πατήστε τον αριθμό σελίδας για να δείτε τη σελίδα που σας ενδιαφέρει και περιηγηθείτε στις σελίδες του τεύχους του περιοδικού χρησιμοποιώντας τα κουμπιά για επόμενη/προηγούμενη σελίδα, αρχή/τέλος τεύχους και μεγέθυνση/σμίκρυνση της σελίδας.