Έκδοση περιοδικού Ithaca Online

 

Tο Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό Ithaca Online, ένα αγγλόφωνο περιοδικό που προβάλλει στο Διαδίκτυο ελληνικά βιβλία όλων των κατηγοριών (μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο, λευκώματα, παιδικό βιβλίο, γαστρονομία) έτσι ώστε οι ξένοι εκδότες να μπορούν να σχηματίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά μια σφαιρική εικόνα για τις τάσεις και τις αναζητήσεις της σύγχρονης ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Η ηλεκτρονική έκδοση Ithaca Online αποστέλλεται σε περισσότερους από χίλιους αποδέκτες σε όλο τον κόσμο.

Για την επιλογή των βιβλίων που παρουσιάζονται, έχει συστηθεί ειδική επιτροπή που απαρτίζεται από: τον κριτικό λογοτεχνίας κ. Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, τον καθηγητή πανεπιστημίου και μεταφραστή της νεοελληνικής λογοτεχνίας κ. Jacques Bouchard, τη δημοσιογράφο κα Vivienne Nilan, τον συγγραφέα, κ. Διονύση Μαγκλιβέρα, τον μεταφραστή κ. David Connolly, και τη διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κα Κατρίν Βελισσάρη.

To περιοδικό Ithaca Online για το έτος 2012 αναμένεται να επαναλειτουργήσει μόλις υπάρξει η δυνατότητα συνέχισής του από τις προβλεπόμενες επιχορηγήσεις. Όλες οι πληροφορίες και το αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό θα αναρτηθούν άμεσα στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ.

 

Προηγούμενα τεύχη

Αναζήτηση