ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 29ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ (12-28 ΜΑΪΟΥ 2006)


OI EKΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΕΒΙ


Στις 13, 20 και 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη ενότητα της σειράς εκδηλώσεων «Βιβλιοπαιχνίδια» με τίτλο «Παραμύθια και παραμυθάδες στη σκιά της Ακρόπολης» που διοργανώνει το του Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), στο πλαίσιο της 29ης Γιορτής Βιβλίου.

Η θεματική του φετινού κύκλου εκδηλώσεων που οργάνωσε το ΕΚΕΒΙ για τα παιδιά στο πλαίσιο του «Εργαστηρίου του Βιβλίου ήταν «Οι πέντε αισθήσεις των βιβλίων». Πέντε αισθήσεις, πέντε εκδηλώσεις. Οι τέσσερις πρώτες έγιναν στους χώρους του ΕΚΕΒΙ (εργαστήρι εικονογράφησης, βιβλιοδεσίας, δημιουργικής γραφής, έκθεση κουκλοθεάτρου). Τελευταία αίσθηση, η ακοή. Τι καλύτερο λοιπόν από την αφήγηση μύθων και παραμυθιών από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, και μάλιστα στον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου.

Το δρώμενο αυτό θα παρουσιαστεί λίγες ημέρες πριν την έναρξη της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όπου φέτος, η Παιδική Γωνιά είναι αφιερωμένη στον Αίσωπο, τους μύθους και τα παραμύθια. Επομένως το θέμα δεν ήταν καθόλου δύσκολο να επιλεγεί!

Περιμένουμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους, στον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου, για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 13/5
Πεζόδρομος έκθεσης/ώρα: 19:00
Αφήγηση: Εύη Γεροκώστα/Μουσική: Σταύρος Πουλίδης

Σάββατο 20/5
Πεζόδρομος έκθεσης/ώρα: 19:00
Αφήγηση: Εύη Γεροκώστα, Χριστίνα Φραγκεσκάκη/Μουσική: Σταύρος Πουλίδης

Κυριακή 21/5
Πεζόδρομος έκθεσης/ώρα: 13:00
Αφήγηση: Χριστίνα Φραγκεσκάκη


Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ).Για περισσότερες πληροφορίες:
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΚΕΒΙ
Αθ. Διάκου 4, 117 42 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210-9200332
E-mail: egerokosta@ekebi.gr