Με μια σειρά αλλαγών ως προς το περιεχόμενο αλλά και τη μορφή, κυκλοφόρησε το Ιthaca, η περιοδική έκδοση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για την προβολή του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό.
Πρώτη αλλαγή, η συχνότητα έκδοσης. Το Ithaca κυκλοφορεί πλέον σε μηνιαία σταθερή βάση και είναι σε θέση να καλύπτει επαρκώς ό,τι άξιο λόγου συμβαίνει στο χώρο του βιβλίου.
Δεύτερη αλλαγή, ο εμπλουτισμός της ύλης του περιοδικού με νέες στήλες και διαφορετική προσέγγιση των νέων εκδόσεων.
Τρίτη αλλαγή, το σχήμα και η αναβάθμιση της αισθητικής.
Κεντρικό αφιέρωμα του 14ου τεύχους του Ithaca «Το Ελληνικό Εφηβικό Βιβλίο».
Στο τμήμα αυτό της έκδοσης θίγονται καίρια ζητήματα που απασχολούν συγγραφείς αλλά και τους εφήβους αποδέκτες των βιβλίων τους.
Ο εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης, καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και δημιουργός βιβλίων ο ίδιος, παραχωρεί συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης.
Στο ίδιο τεύχος παρουσιάζεται το « Φανταστικό Μουσείο» του ιστορικού τέχνης Μάνου Στεφανίδη, - δίτομη αναδρομή στους έξι αιώνες ελληνικής ζωγραφικής - και τα δύο βιβλία του φωτογράφου Άρι Γεωργίου με φωτογραφίες από το Montpellier.
Το 14ο τεύχος του περιοδικού Ithaca περιλαμβάνει πορτρέτο του Ε. Χ. Γονατά, ενός ιδιότυπου πεζογράφου, τα κείμενα του οποίου ξεχωρίζουν για την αινιγματική γοητεία τους, το αφηγηματικό σφρίγος και τη ζωντάνια των εικόνων.
Τέλος, εγκαινιάζεται νέα στήλη, με τίτλο «Πόλεις του κόσμου». Ένας Έλληνας συγγραφέας θα αφηγείται σε κάθε τεύχος τις εντυπώσεις του από μια μεγάλη πόλη του εξωτερικού. Την αρχή κάνει ο Γιάννης Κιουρτσάκης, με το Παρίσι της δεκαετίας του 1950.
Και όπως πάντα, ο αναγνώστης του Ithaca θα έχει τη δυνατότητα να πληροφορείται σφαιρικά για τη σύγχρονη ελληνική εκδοτική παραγωγή μέσα από τις παρουσιάσεις βιβλίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εκδοτικής παραγωγής.