ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
και η Εταιρεία Συγγραφέων
σε συνεργασία με τα Public

σας προσκαλούν
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

σε μια Ποιητική βραδιά για τον Ελύτη

τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, ώρα 19:00

στο Public Συντάγματος (Public Café -5ος Όροφος).

 

* * * 


θα διαβάσουν ποιήματα του Ελύτη οι λογοτέχνες:  Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Ρούλα Κακλαμανάκη, Ολυμπία Καράγιωργα, Γιάννης Κοντός, Ανδρέας Μήτσου, Στρατής Πασχάλης, Τζίνα Πολίτη, Λύντια Στεφάνου και Τηλέμαχος Χυτήρης.

Αφήγηση: Γιάννος Περλέγκας, ηθοποιός

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: ο Πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Αλέξης Ζήρας.Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: events@public.gr & στο 2108181583 (καθημερινές 09.00-17.00)Παράλληλα, την ίδια ώρα και ημέρα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες ποιητικές βραδιές με αναγνώσεις ποιημάτων Ελύτη και συζητήσεις γύρω από το έργο του
στα Public της Θεσσαλονίκης και του Βόλου:

Στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Public Τσιμισκή (στοά Χιρς) θα διαβάσουν ποίηση του Ελύτη οι λογοτέχνες: Σταύρος Ζαφειρίου που θα συντονίσει και τη βραδιά ανάγνωσης, Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου, Θωμάς Κοροβίνης, Ευτυχία Λουκίδου, Πρόδρομος Χ. Μάρκογλου, Μάρκος Μέσκος, Ζωή Σαμαρά και Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Στον Βόλο, στις 21 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στο στο Public (Ογλ & Κονταράτου) μια αφιερωματική βραδιά με συζητήσεις, αναγνώσεις και μελοποιημένη ποίηση, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Δακτυλά Δημήτρη.
Παρουσιαστής -συντονιστής: Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκπαιδευτικός.
Διαβάζουν: Δημήτρης Δακτυλάς, σκηνοθέτης-ηθοποιός, Ράνια Γάτου, ποιήτρια,  Λία Τίγκα, Κασσιανή Βαρδάλη.
Παίζει μουσική:Λυδία Βαρσαμίδου.

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα δράσεων του ΕΚΕΒΙ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 2011, εδώ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2011 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ «ΕΤΟΥΣ ΕΛΥΤΗ» ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.