ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύκλος προβολών στον δημοτικό κινηματογράφο «Σινέ Στέλλα»
Σημαντικές Λογοτεχνικές Μεταφορές στο Σινεμά, σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συμμετέχει στη διοργάνωση του Α’ Κύκλου Προβολών του «Σινέ Στέλλα» - Καλοκαίρι 2009, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στην ενότητα Σημαντικές Λογοτεχνικές Μεταφορές στο Σινεμά.

Πρόκειται για τον θερινό κινηματογράφο του δήμου, ένα στολίδι 150 θέσεων στην περιοχή της Κυψέλης (Τενέδου 34, τηλ.:  210 8657200), που ξεκινάει την προβολή επιλεγμένων, σύγχρονων και διαχρονικών ταινιών από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή. Στόχος παραμένει το σινεφίλ κοινό μεγαλύτερης αλλά και μικρότερης ηλικίας, το οποίο προσκαλείται να ψυχαγωγηθεί και ταυτόχρονα να προβληματιστεί και να συμμετάσχει σ’ έναν ξεχωριστό διάλογο με την τέχνη του κινηματογράφου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν οργανωθεί διαφορετικές θεματικές ενότητες στο πρόγραμμα προβολών. Η συμβολή του ΕΚΕΒΙ εστιάζεται στην προβολή δύο ταινιών όπου θ’ ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 24/7, θα προβληθεί η ταινία «Σφραγισμένα χείλη» του Στίβεν Ντάλντρι (βασισμένη στο μυθιστόρημα Διαβάζοντας στη Χάννα του Μπέρνχαρτ Σλινκ, εκδόσεις Κριτική)

    Μετά την ταινία, ο Σωκράτης Καμπουρόπουλος από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα συζητήσει με τον μεταφραστή του βιβλίου Ιάκωβο Κοπερτί
  • Τη Δευτέρα 27/7, θα προβληθεί η ταινία «Το Κύμα» του Ντενίς Γκανσέλ (βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τοντ Στράσερ, εκδόσεις Επιλογή)

    Μετά την ταινία, ο Σωκράτης Καμπουρόπουλος από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα συζητήσει με τον κριτικό κινηματογράφου Κώστα Τερζή

 

ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «ΣΙΝΕ ΣΤΕΛΛΑ» ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ