«Εφυγε» ο Χρήστος Παπουτσάκης, εκδότης του περιοδικού «Αντί»

Προσωπικότητα που κινήθηκε μεταξύ πολιτικής και πολιτισμού, πνεύμα δραστήριο και δυναμικό, ο Χρήστος Παπουτσάκης «έφυγε» σε ηλικία 76 ετών χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1934 στα Χανιά. Σπούδασε Αρχιτεκτονική, εξάσκησε το επάγγελμα, αλλά τελικά τον κέρδισε ο δημοσιογραφικός λόγος.     

Ο Χρήστος Παπουτσάκης χαρακτήρισε με την παρουσία του τον περιοδικό Τύπο της Μεταπολίτευσης εκδίδοντας το περιοδικό «Αντί». Παρά τις αντιξοότητες, την απαγόρευση της κυκλοφορίας του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, το «Αντί» διέγραψε ξεχωριστή πορεία στον χώρο της έκφρασης, του λόγου και των ιδεών φιλοξενώντας στις σελίδες του κείμενα αλλά και υπογραφές που έδωσαν το στίγμα της σύγχρονης πνευματικής πραγματικότητας στη χώρα μας.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον εκδοτικό χώρο. Ως ιδρυτής των εκδόσεων «Πολύτυπο» προχώρησε στην κυκλοφορία χαρακτηριστικών τίτλων όπως, για παράδειγμα, «Ο πολιτισμός στην εποχή της μελαγχολίας» του Μάνου Στεφανίδη, τις μελέτες «Αριάδνη» του Μιχάλη Κοπιδάκη και «Η αδιαχώρητη κοινωνία» του Βασίλη Καραποστόλη. Ενώ, πιο πρόσφατα (2006), μέσα από τις εκδόσεις «Οι φίλοι του περιοδικού Αντί» εξέδωσε την ανθολογία βαλκανικής ποίησης «Αίμος». 

Οπως ανακοινώθηκε από τους οικείους του, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του τα Χανιά, σύμφωνα με την επιθυμία του.