Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου συμμετέχει στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών

-Αθήνα, 3-5 Ιουλίου-

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συμμετέχει ενεργά στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών, που διοργανώνει από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου 2008 ο Δήμος Αθηναίων, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο συνέδριο αυτό, το ΕΚΕΒΙ παρουσιάζει για πρώτη φορά την έκθεση «Η Ελληνική Λογοτεχνία σε 40 γλώσσες» (1.350 τίτλοι). Η συστηματική συλλογή και καταγραφή των μεταφρασμένων ελληνικών έργων ξεκίνησε από το ΕΚΕΒΙ το καλοκαίρι του 2004 με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σημαντικού αρχείου που περιλαμβάνει σήμερα 10.000 βιβλιογραφικές εγγραφές σε 40 γλώσσες (θα το βρείτε στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ: www.ekebi.gr).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το ΕΚΕΒΙ θα προσφέρει στους εισηγητές, έλληνες και ξένους, ένα cd rom με το σημερινό αρχείο μεταφρασμένων ελληνικών έργων.

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου, δεύτερη μέρα του συνεδρίου (ώρα 17:00), η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, κα Κατρίν Βελισσάρη, θα συντονίσει μαζί με τον κ. Ζακ Μπουσάρ την 8η συνεδρία με θέμα: «Βιβλίο, μετάφραση και μεταφραστικές σπουδές» με εισηγητές τέσσερις σημαντικούς μεταφραστές: Vicente Fernadez Gonzalez από το πανεπιστήμιο της Μάλαγα, Νίκη Eideneier- Αναστασιάδη από Κολωνία, Karen Van Dyck  από το πανεπιστήμιο της Κολούμπια και Elena Lazar  από τον εκδοτικό οίκο Omonia της Ρουμανίας).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ: www.elladastonkosmo.gr

Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου σε μορφή PDF.