Κέντρα Φιλοξενίας Λογοτεχνών
σε χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου

Οι συγγραφείς –πεζογράφοι, ποιητές, μεταφραστές, μελετητές- που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν δημιουργικά τη διαμονή τους σε κάποιο από τα Κέντρα Φιλοξενίας Συγγραφέων σε πόλεις ανά την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, μπορούν να ανατρέξουν στον συγκεκριμένο κατάλογο.
Πρόκειται για περισσότερα από 90 κέντρα φιλοξενίας (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που λειτουργούν στην Ελλάδα) που παρατίθενται στον κατάλογο προσφέροντας πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις διαμονής των ενδιαφερομένων, καθώς και όλα τα χρήσιμα στοιχεία που αφορούν την επικοινωνία με τους υπευθύνους τους, τον τρόπο μετακίνησης, τις τεχνικές διευκολύνσεις κ.λπ.
Το αρχείο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Προσφέρεται από το ΕΚΕΒΙ αποσκοπώντας στην ενθάρρυνση αξιοποίησης αυτής της δυνατότητας σε Ελληνες συγγραφείς ώστε να διευκολυνθούν στο δημιουργικό έργο τους σε περιβάλλον ιδανικό για αυτοσυγκέντρωση και ευεξία εντός κι εκτός Ελλάδας. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας με ομοτέχνους τους αλλά και με το αναγνωστικό κοινό του τόπου φιλοξενίας τους.
Τα στοιχεία του αρχείου ενημερώνονται από το ΕΚΕΒΙ σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 
Ευρετήριο ανά χώρα:


Αίγυπτος

Αυστρία

Βέλγιο

Γαλλία

Γερμανία

Γροιλανδία

Δανία

Ελβετία

Εσθονία


Ηνωμένο Βασίλειο

Ιρλανδία

Ισλανδία

Ισπανία

Ιταλία

Κύπρος

Λιθουανία

Νορβηγία

Ολλανδία


Πορτογαλία

Ρουμανία

Σερβία

Σκωτία

Σλοβακία

Σλοβενία

Σουηδία

Τσεχία

Φινλανδία