Βραβείο Αναγνωστών 2007

Ο «κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου παίρνει το βραβείο

Τον «κύριο Επισκοπάκη» του Ανδρέα Μήτσου επέλεξε φέτος το κοινό με την ψήφο του και τον έχρισε νικητή του «Βραβείου Αναγνωστών 2007». Ένα βιβλίο που κέρδισε τους κριτικούς όταν κυκλοφόρησε και γοήτευσε τους αναγνώστες του.

«Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός πως ένα βιβλίο, του οποίου οι αρετές επισημάνθηκαν από την κριτική, τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών. Ευχαριστώ το ΕΚΕΒΙ, την επιτροπή που πρότεινε τον Κύριο Επισκοπάκη και όσους τον ψήφισαν», είπε ο φετινός νικητής του Βραβείου κ. Ανδρέας Μήτσου, που έχει ήδη τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 1996 και με το Βραβείο Γραμμάτων Κώστα Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών το 2002.

Περισσότεροι από 3.000 αναγνώστες ψήφισαν (μόνο μέσω sms φέτος) ενώ καταμετρήθηκαν 2.655 έγκυρες ψήφοι για τα δέκα ελληνικά μυθιστορήματα της short list.

Η γιορτή της απονομής γίνεται ζωντανά στο πλατό της καθημερινής πολιτιστικής εκπομπής «Έχει γούστο» της ΝΕΤ, σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.

Καλεσμένοι της παρουσιάστριας Μπήλιως Τσουκαλά είναι ο φετινός νικητής, οι δύο προηγούμενες βραβευμένες Ευγενία Φακίνου για το 2005 και Ρέα Γαλανάκη για το 2006, ο κριτικός λογοτεχνίας και μέλος της Επιτροπής του Βραβείου Αναγνωστών Αλέξης Ζήρας και η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Κατρίν Βελισσάρη.


Το βραβείο έχει φιλοτεχνήσει με πολλή φαντασία ο καλλιτέχνης Διαμαντής Αϊδίνης
.