Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Τζαβάρα Κατερίνα

ΒιογραφικόΕργογραφίαΕμφάνιση όλων

Τελευταία ενημέρωση: 10/3/2011


Νέα Αναζήτηση
Βιογραφικό

Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο ‘’ΑΝΑΤΟΛΙΑ’’ όπου υπήρξε μέλος της χορωδίας και της λογοτεχνικής ομάδας του σχολείου για πολλά χρόνια. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ και του Τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ. Σπούδασε πιάνο, φωνητική και απέκτησε την επάρκεια για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Στην ιδιωτική εκπαίδευση εργάστηκε ως νηπιαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια, καθώς και σε κέντρα προσχολικής αγωγής, διδάσκοντας πιάνο, θεατρική αγωγή και αγγλικά. Ως παιδαγωγός εκπαιδεύτηκε και δίδαξε τη μέθοδο Montessori για την οποία απέκτησε και τιμητικό δίπλωμα το 2009. Στη δημόσια εκπαίδευση εργάστηκε σε νηπιαγωγεία της περιφέρειας, αλλά και σαν διοικητικό προσωπικό στα γραφεία των ΔΙΙΕΚ Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκε στον τομέα του δημόσιου management για τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2005 ανέλαβε το συντονισμό και την εποπτεία των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας των αποφοίτων των ΔΙΙΕΚ του νομού Θεσσαλονίκης. Από το 2007 ως το 2010 εργάσθηκε ως αποσπασμένη νηπιαγωγός, υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στο Τ.Ε.Π.Α.Ε του Α.Π.Θ, όπου και παρουσίασε για πρώτη φορά τη δική της μέθοδο στην οργάνωση και διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων στο σχολείο. Σήμερα εργάζεται στο 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νεάπολης και παράλληλα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ‘’Φυσική Δραστηριότητα και ποιότητα ζωής ‘’στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. Είναι ενεργό μέλλος της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση) και πολλών πολιτιστικών οργανώσεων της πόλης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στο χώρο της προσχολικής αγωγής στους τομείς της Αισθητικής και Φυσικής Αγωγής στο νηπιαγωγείο. Από το 2005 ασχολείται με τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων για την προσχολική και την πρωτοσχολική ηλικία. Από τις εκδόσεις βιβλίο ΔΙΑΠΛΟΥΣ κυκλοφορούν τα έργα της: 1.‘’Το δικό μας θέατρο’’ Μουσικοθεατρικές παραστάσεις για τα Χριστούγεννα (συγγραφική ομάδα) 2 τόμοι με cd (2007).
2.‘’Το δικό μας θέατρο’’ Μουσικοθεατρικές παραστάσεις για το καλοκαίρι (συγγραφική ομάδα) 2 τόμοι με cd (2007).
3.‘’Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύω τα παλιά’’ Δημιουργικές δραστηριότητες με αφορμή τη λαϊκή μας παράδοση. Χειμώνας(2 τόμοι), Φθινόπωρο (2 τόμοι)(2008). 4.‘’Μαγικές Διαδρομές στην Τέχνη’’ Έλληνες ζωγράφοι και ποιητές και το έργο τους στο σχολείο-Δραστηριότητες και Φύλλα εργασίας (2010).
5. .‘’Το δικό μας θέατρο’’ Μουσικοθεατρικές παραστάσεις και μουσικά παιχνίδια για τις σχολικές γιορτές( υπό έκδοση- Σεπτέμβριος 2011).

Συνδέσεις (links)

Βιβλιονέτ