Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Ανώγης Νίκος (1937 - 2007)

ΒιογραφικόΒραβείαΕργογραφίαΜεταφράσεις έργων τουΑπόσπασμα από το έργο τουΕμφάνιση όλων

Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2013


Νέα Αναζήτηση
Βιογραφικό

Μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, ποιητής, μελετητής, βιβλιοπαρουσιαστής. Το λογοτεχνικό του έργο διακρίνει έντονος λυρισμός και βαθιά ανθρώπινη ευαισθησία. Η αρχαία κλασική παιδεία και φιλοσοφική σκέψη αποτελούν την πηγή των πνευματικών δημιουργημάτων του. Αγωνίζεται για την ανοικοδόμηση ενός σύγχρονου κόσμου, όπου θα περισσεύει η αγάπη και η ειρήνη.
Ο Νίκος Ανώγης (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Νίκου Χρ. Μέγα), έγραψε περισσότερα από είκοσι βιβλία. Συμπεριλαμβάνεται σε λογοτεχνικές ανθολογίες στην Ελλάδα, Αμερική, Πολωνία, Ρουμανία. Εκδόθηκαν τέσσερα βιβλία για το έργο του. Συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες των Αθηνών και της επαρχίας και ο εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Κουάριος».
Αντιπροσώπευσε την Ελλάδα σε πολλά διεθνή ποιητικά-λογοτεχνικά Συνέδρια-Συμπόσια και ποιητικά φεστιβάλ, σε χώρες του εξωτερικού και συμμετείχε σε παρόμοιες εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Βραβεύτηκε με πολλά διεθνή και πανελλήνια βραβεία, για το λογοτεχνικό-πνευματικό του έργο και την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα.

Κατηγορίες

Ποίηση, Δοκίμιο, Μυθιστόρημα, Διήγημα

Συνδέσεις (links)

Βιβλιονέτ