Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Νικολόπουλος Γιώργος

ΒιογραφικόΒραβείαΕργογραφίαΑπόσπασμα από το έργο τουΕμφάνιση όλων

Τελευταία ενημέρωση: 4/6/2010


Νέα Αναζήτηση
Βιογραφικό

Ο Γιώργος Νικολόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Στο παρελθόν έχει επίσης ζήσει στο Λονδίνο, όπου και σπούδασε. Τα καλοκαίρια βρίσκεται συνήθως στην Γαύδο. Από το 2002 ασχολείται με το θέατρο, και συμμετέχει στο Εργαστήρι Έκφρασης και Επικοινωνίας του Δήμου Χολαργού.
Ασχολείται με τη λογοτεχνία επί πολλά χρόνια, αλλά από τα τέλη του 2007 πιο συστηματικά, με δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συμμετοχές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Είναι μέλος:
• της διαδικτυακής καλλιτεχνικής πολιτείας Bankit (από Οκτώβριο 2007)
• του Αττικού Πνευματικού Ομίλου Γλυφάδας (από Δεκέμβριο 2008)
• του Αλβανικού Λογοτεχνικού Συλλόγου «Pegasi» (από Απρίλιο 2009)
• του διεθνούς Λογοτεχνικού Συλλόγου «World Poets Society» (από Απρίλιο 2009)
• της Αμφικτυονίας Ελληνισμού (από Δεκέμβριο 2009)
• της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (από Μάρτιο 2010)
• του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (από Μάιο 2010)
Έχει λάβει μέρος στο 1ο Artogether Festival στη Σαρωνίδα (Ιούλιος 2008), στην 1η Ελληνοαλβανική Συνάντηση Ποίησης που διοργανώθηκε από το Καφενείο των Ιδεών και τον Λογοτεχνικό Σύλλογο «Pegasi» στο Αργυρόκαστρο (Απρίλιος 2009), στην 1η 2matchArt – Έκθεση Φωτογραφίας & Ποίησης στο Γκάζι (Μάιος 2009), στο 2ο Artogether Festival στο Γκάζι (Ιούλιος 2009), στην έκθεση «Γέφυρα-Γνάφαλα 2009» του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου (Αύγουστος 2009), στο 1ο «Athens Poetry Slam» (Νοέμβριος 2009), στο φεστιβάλ «Φθινοπωρινές Νότες» που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη από την Αμφικτιονία Ελληνισμού και την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Δεκέμβριος 2009), και στις βραδιές ποίησης στα πλαίσια της έκθεσης Έργον Τέχνης – Γυναίκα που διοργανώθηκε από την εικαστική ομάδα Σημείο Τέχνης στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Μάρτιος 2010)
Το λογοτεχνικό έργο του έχει παρουσιασθεί στο Θέατρο της Ημέρας, στα πλαίσια της σειράς «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ» (Δεκέμβριος 2009).
Το μυθιστόρημα «Οι Τρεις Πριγκίπισσες» έχει παρουσιασθεί στην Λευκωσία, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (Απρίλιος 2010).
Παρουσιάσεις του υπάρχουν στους ιστοχώρους «Λογοτεχνικές Σελίδες» και «Λογοτεχνικά Επίκαιρα».
Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Μανδραγόρας, Κελαινώ, Νέα Αριάδνη, Πνευματική Επιθεώρηση Κοζάνης «Η Παρέμβαση», Δέλεαρ, στην εφημερίδα Κηφισιά, και στην Μικρή Ανθολογία Νέων Συνεργατών ιστοχώρου «Ποιείν».
Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον Bane Todorovic.

.

Κατηγορίες

Ποίηση, Παιδική λογοτεχνία, Μυθιστόρημα, Διήγημα

Συνδέσεις (links)

Βιβλιονέτ
Ιστοσελίδα στον ιστοχώρο Facebook
Ιστοσελίδα στον ιστοχώρο Bankit
Ιστοσελίδα στον ιστοχώρο World Poets Society