Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Βοριάς Θοδωρής (1970 - )

ΒιογραφικόΕργογραφίαΜεταφράσειςΆλλες ΕκδόσειςΕμφάνιση όλων

Τελευταία ενημέρωση: 10/9/2013


Νέα Αναζήτηση
Βιογραφικό

Ο ποιητής Θοδωρής Βοριάς γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη, από το 1992 ζει στην Καλαμαριά. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Πλανόδιον», «Μπιλιέτο», «Ενδοχώρα», «Ρωγμές», «Σύγχρονη σκέψη», «Νέα σκέψη» και στο διαδίκτυο, στα ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά «Βακχικόν», «Περί-Γραφής», «Ποιείν», «Στάχτες», “Chimeres”, “www.critique.gr” κλ.π.
Το 2005 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή «Το τρύπιο ταβάνι» από τις εκδόσεις «Ερωδιός», για ν' ακολουθήσει το 2008 η συλλογή «Νυχτερινές επιπλοκές», από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Το 2011 εκδόθηκε η ποιητική συλλογή του με τίτλο «Πυγολαμπίδες» - 33 χάικου, στη σειρά ΟΚΤΑΣΕΛΙΔΟ του Μπιλιέτου τχ.67 από τις εκδόσεις Μπιλιέτο.
Διατηρεί στο διαδίκτυο το ηλεκτρονικό περιοδικό «Λογοτεχνικά Επίκαιρα» (http://logotexnika-epikaira.blogspot.com) και την ιστοσελίδα «Το Εργαστήρι» (http://vorias.blogspot.com).
Είναι υπεύθυνος σύνταξης του μηνιαίου ψηφιακού περιοδικού «Λογοτεχνικά Σημειώματα» που διακινεί, από τον Σεπτέμβριο του 2010, ελεύθερα στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας «Λογοτεχνικά Επίκαιρα».

Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Δ. Βανίδη.

Κατηγορίες

Ποίηση, Μετάφραση

Συνδέσεις (links)

Βιβλιονέτ
Ιστολόγιο