Προγράμματα ενίσχυσης συγγραφέων

Η παρουσία των συγγραφέων στο πνευματικό γίγνεσθαι, η έμπνευση και η παραγωγικότητα του καθενός, αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον εκδοτικό κόσμο. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ενισχύει και διευκολύνει τους Ελληνες συγγραφείς στο έργο τους προσφέροντας 4 προγράμματα.

1) Έλληνες συγγραφείς σε βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στηρίζει τις εκδηλώσεις συγγραφέων στα βιβλιοπωλεία, ειδικά της περιφέρειας, καλύπτοντας τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τους για πέντε σχετικές επισκέψεις. Τις δηλώσεις συμμετοχής, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό υποβάλλουν τα βιβλιοπωλεία.

Για τον β’ κύκλο λειτουργίας του (1η Σεπτεμβρίου -31 Δεκεμβρίου 2011), το πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ «Στήριξης εκδηλώσεων συγγραφέων και εικονογράφων σε βιβλιοπωλεία» απενεργοποιείται λόγω της καθυστέρησης της καταβολής των επιχορηγήσεων.

Σημείωση:
Για τον β’ κύκλο λειτουργίας του, το πρόγραμμα αναμένεται να επαναλειτουργήσει μόλις υπάρξει η δυνατότητα συνέχισής του από τις προβλεπόμενες επιχορηγήσεις. Όλες οι πληροφορίες και το αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό θα αναρτηθούν άμεσα στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ. 

Αίτηση συμμετοχής

Μέχρι τώρα, μέσω του προγράμματος στήριξης εκδηλώσεων στα βιβλιοπωλεία, το ΕΚΕΒΙ στήριξε 91 εκδηλώσεις σε 62 βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα στις οποίες συμμετείχαν 75 συγγραφείς.

2) Έλληνες συγγραφείς στο εξωτερικό
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες συγγραφείς να προβάλουν το έργο τους στο εξωτερικό αποδεχόμενοι την πρόσκληση εκδοτών, πανεπιστημίων, πολιτιστικών συλλόγων κ.ά.
Αίτηση συμμετοχής   -  Αίτηση συμμετοχής 

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών έργων στα κινεζικά
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Πεκίνου (2008), το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε ένα ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης για τη μετάφραση ελληνικών έργων στα κινεζικά, το οποίο χειρίζεται το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

4) Εργαστήρι του βιβλίου
Το «Εργαστήρι του βιβλίου» οργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ αποσκοπώντας στην επαφή και την εντρύφηση με τη συγγραφική διαδικασία καθώς και με τη γνωριμία όλου του κύκλου επαγγελματιών που σχετίζονται με την παραγωγή, έκδοση και διακίνηση του βιβλίου.

Δείτε τα αρχεία του ΕΚΕΒΙ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Συγγραφέων
Μάγδα Τσουμή
τηλ.: 210 92 00 306
mtsoumi@ekebi.gr

Eπίσης