Πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους
στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

To Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την προώθηση της ανάγνωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνει κάθε Μάιο τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στόχος της Έκθεσης είναι να παρουσιάσει τον πλούτο της ελληνικής και ξένης βιβλιοπαραγωγής σε επαγγελματίες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα σχολεία και το ευρύ αναγνωστικό κοινό.  

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης, δίνει προτεραιότητα στη συμμετοχή του παιδικού και εφηβικού κοινού, όπου οργανώνεται ένα πλούσιο πρόγραμμα, με μια σειρά δραστηριοτήτων γύρω από το βιβλίο, οι οποίες απευθύνονται σε οργανωμένες ομάδες μαθητών.

Εικαστικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, παιχνίδια στη βιβλιοθήκη, εκδηλώσεις εκδοτών, θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, αφηγήσεις παραμυθιών κ.ά., είναι κάποιες από τις δράσεις που προγραμματίζονται με μια διαφορετική θεματική κάθε χρόνο.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.thessalonikibookfair.com/

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών:

 

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Εύη Γεροκώστα
Τηλ: 210-9200332
E-mail: egerokosta@ekebi.gr